Corona en ondernemen, hier zijn wat tips!

Afgelopen weken leven we natuurlijk in een bijzondere tijd. De scholen liggen stil, de horeca is gesloten, veel kappers en andere winkels kunnen niet hun klanten ontvangen. En niet alleen deze sectoren worden getroffen, maar ook de sectoren (zoals die waar ik in zit) merken dat hun werk terugloopt. In mijn omgeving merk ik dat bedrijven op dit moment voorzichtig zijn met uitgaven en eigenlijk een noodplan aan het uitvoeren zijn. En dat is begrijpelijk, er heerst veel onzekerheid op de markt. In deze blog wil ik je wat tips geven om toch door te gaan met ondernemen in deze moeilijke tijd.

Werken áán je bedrijf

Deze periode kan echter ook een moment zijn om juist dingen op te pakken binnen je eigen bedrijf! Wellicht zit je nu met wat minder werk of heb je even geen opdrachten voor klanten, maar je kunt wel áán je bedrijf werken. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met zaken die je in deze tijd op kunt pakken zodat jij straks sterker uit deze moeilijke Corona periode komt!

  1. Herschrijf je teksten op je website
  2. Vernieuw je foto’s voor je website en socials
  3. Maak een content plan voor ná deze periode
  4. Werk je administratie bij
  5. Verzin nieuwe producten of diensten
  6. Pak zaken op die al weken/maanden blijven liggen

Ik kan je uiteraard helpen bij sommige van bovenstaande zaken, heb je hier behoefte aan? Neem dan contact met me op!

Wil je meer informatie over de zaken waarbij ik je kan helpen, klik dan even hier 😉

Ga niet stil zitten

Aan het eind van de dag is het belangrijk dat je ook in deze tijd positief blijft. Deze tijd kun je gebruiken om even gas terug te nemen en achterover te leunen, erg lekker. Maar je kunt deze tijd ook gebruiken om dat gaspedaal juist vol in te trappen en stappen te zetten binnen je eigen bedrijf. Ik begrijp dat veel ondernemingen omzet missen en het veel minder druk hebben dan normaal. Daarbij komen ook nog eens de vaste lasten die om de hoek komen kijken. Tóch zou ik je willen adviseren om gemotiveerd te blijven en één of meerdere actiepunten van bovenstaand lijstje op te pakken. Zo kunnen we als ondernemers alleen maar sterker uit deze Corona crisis komen! Als de overheid een handje kan helpen zou ook fijn zijn natuurlijk 😉

Succes ermee en stuur me gericht een mailtje of een bericht via mijn instagram als je vragen hebt!