Dit moet jij weten om je website up-to-date te houden

Veel mensen die een website hebben maken zich niet druk om hun website zodra hij ‘af’ is. In mijn visie is een website nooit af, en moet je je website altijd up-to-date blijven onderhouden. Net zoals je je auto onderhoud door hem af en toe te wassen en naar de garage te brengt voor een grote beurt, moet dit bij een website ook gebeuren. De content op een website moet relevant blijven en technisch moet de website mee blijven gaan met de laatste ontwikkelingen.

Waarom je je website moet updaten

Als je een framework zoals WordPress of Joomla gebruikt, dan zul je eens in de zoveel tijd te maken krijgen met updates. Updates van het framework zelf, het thema of de geïnstalleerde plug-ins. Een update is leuk, want dit brengt soms ook vernieuwingen met zich mee. Met die vernieuwingen kun jij je website bijvoorbeeld nog gaver maken. Maar updates doen veel meer dan dat. Een update wordt ook vaak naar buiten gebracht om de beveiliging van je website te verbeteren. Het kan zo zijn dat er in een vorige versie van WordPress een beveilingslek zat en door de nieuwste update wordt dit lek gedicht. Dan moet je die update wel installeren uiteraard. Veel mensen doen dit niet (of weten niet hoe ze het moeten doen) en lopen dus een onnodig risico.

content up-to-date houden website wordpress

Is je website toe aan vernieuwing?

Soms komt het ook voor dat je als ondernemer wel een website hebt, maar deze al erg gedateerd is. Oude websites zijn vaak gemaakt met oude technieken en code. Daardoor oogt je website niet alleen ouderwets, hij presteert ook minder goed. Het is nu eenmaal een feit dat de web ontwikkelingen continu door blijven gaan en we in 2021 veel meer met een website kunnen dan in 2011. Soms zijn zulke websites nog te ‘redden’ door in het huidige raamwerk verder te werken en aanpassingen te doen waar nodig. Een ander belangrijk aspect is dat Google continu aanpast hoe zij websites indexeren en waar zij op letten bij het beoordelen van je website. Dit soort zaken kunnen vaak opgelost worden, zonder veel te sleutelen aan de indeling van de website zelf. In het ergste geval moeten we concluderen dat het beter en goedkoper is om een geheel nieuwe website te maken, dan de huidige website aan te passen. In beide gevallen kan ik je daarbij helpen. Wil je daarover meer weten? Neem dan contact met me op.

Content up-to-date houden

Naast dat je website technisch in orde moet zijn en je een website moet hebben die niet al te oud is, is het ook belangrijk dat de content óp je website relevant is. Mocht je adres veranderen, diensten wijzigen of je hebt nieuwe projecten afgerond dan moet je dit ook veranderen op je website. Met een content management systeem (CMS) zoals WordPress gaat dit gemakkelijk. Als bezoekers op je website (terug)komen en ze merken dat deze niet up-to-date is dan zijn zij eerder geneigd je website weer te verlaten. Dit is natuurlijk iets wat we willen voorkomen. Mijn tip is dus: bekijk regelmatig zelf je website even! Op die manier kom je er snel genoeg achter of er dingen aangepast moeten worden.

Laat mij jou helpen met een website scan!

Heb je al een website en ben je niet zeker of deze nog up-to-date is? Ik kan je adviseren door een website scan uit te voeren. Tijdens een website scan kijk ik de technische aspecten van jouw website na en geef ik je concrete tips voor je website. Daarnaast werp ik ook een blik op het design van de website en de gebruiksvriendelijkheid.

Als je zelf je website gemaakt hebt met bijvoorbeeld Wix, WordPress of een andere website maker dan is de kans groot dat je zelf geen expert bent op dit gebied. Laat jouw website dan eens door mij onder de loep nemen en zo kan ik je concrete tips geven in een mooi rapport, waarmee je zelf je website nóg beter kunt maken. Een website scan bied ik aan vanaf €99,- ex BTW. Is dit iets voor jou? Neem dan vandaag nog contact met mij op!