Nieuw logo.

Bedrijf gestart? Dan heb je een logo nodig!

Altijd erg leuk om te zien dat mond-tot-mond reclame nog steeds het beste werkt. Milroy kwam bij mij terecht, omdat zijn zwager mij had aanbevolen. Via Instagram (fijn platform), vroeg hij of ik een logo kon ontwerpen voor zijn nieuwe bedrijf.

Zelf had hij al een goed beeld in zijn hoofd over hoe zijn logo eruit moest komen te zien. De kleuren en het lettertype stonden vast, hoewel hij aangaf open te staan voor suggesties van mijn kant. Daarnaast wilde hij graag iets met een huis en een kwast erin verwerkt hebben.

Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met het maken van schetsen voor het logo. Dit doe ik altijd, omdat ik het fijn vind zo mijn creativiteit te vrije loop te geven. Al snel had ik een idee hoe ik dit logo aan wilde gaan pakken. De kleuren vond ik een prima combinatie. Het lettertype daarentegen vond ik iets minder passen bij een schilder- en afwerkingsbedrijf. Het lettertype dat hij zelf had gekozen was “Quicksand”, dit is een vrij dun en rond lettertype. Ik vond dat er wel een stoerder lettertype aan te pas mocht komen, dus ik gebruikte “Proxima Nova”. Milroy stond open voor suggesties van mijn kant en dat heeft gewerkt! Uiteindelijk koos hij voor mijn lettertype.

Onderstaand staan 3 versies van logo’s die ik hem gestuurd heb.

Logo optie 1
Logo optie 2
Logo optie 3

Optie 1 had de voorkeur en daarmee ben ik dus verder gegaan. Ik heb het geheel omgezet naar een vector bestand en ben aan de slag gegaan met het “pixel perfect” maken. Hieronder kun je het eindresultaat zien, zoals het op een bestelbus eruit zou kunnen zien. Ik vind het meeleveren van een zogenaamde mock-up belangrijk, omdat dit voor de klant een goed beeld geeft hoe een logo er in het echte leven uit kan zien.

Uiteindelijk keuze (optie 1)

Uiteindelijk heeft de klant gekozen voor optie 1, in mijn ogen de meest minimalistische optie. Wel moesten er nog een aantal kleine aanpassingen gedaan worden. Zo moest de punt vierkant worden in plaats van rond en werd mij gevraagd de tekst op een bepaalde manier uit te lijnen. Allemaal geen probleem en al met al een tevreden klant!

Kan ik jou ook helpen met grafisch werk voor jouw evenement of bedrijf? Neem gerust contact met me op.

Samenwerken?

Vertel hieronder je ideeën, je plannen of je wensen. Vervolgens gaan we samen kijken hoe we dit kunnen realiseren! 

  PROJECT DETAILS

  KLANT

  M. De Geus

  DATUM

  10 maart, 2021

  CATEGORIE

  Grafisch Ontwerp

  Deel dit project